Докато Световната здравна организация отчита глобална шеста поредна седмица на намаляващи

...
Докато Световната здравна организация отчита глобална шеста поредна седмица на намаляващи
Коментари Харесай

СЗО: шеста поредна седмица случаите на COVID-19 намаляват

Докато Световната здравна организация регистрира глобална шеста поредна седмица на намаляващи случаи на коронавирус по света, локално паниките от идна нова вълна не понижават.

В Съединени американски щати два обособени екипа от откриватели обявиха тази седмица, че са разкрили обезпокоителен нов вид на ковид в Ню Йорк и в североизточната част на страна, който носи разновидности, оказват помощ да избегне естествения имунен отговор на организма - както и резултатите от лекуването с моноклонални антитела, оповестява Си Ен Ен.

На Западното крайбрежие също е установен нов, все по-често срещан вариант на вируса . Откривателите му са учени от Калифорнийския университет в Сан Франциско (UCSF), тествали проби от скорошни огнища в щата. С уточнението, че изследването е още в доста ранен стадий, те настояват, че разновидността има друг модел мутация от тези, следени за първи път в Обединеното кралство и Южна Африка. Една от разликите е в тази част, с която се вирусът се прикрепя към клетките и е възможно това да увеличава неговата заразност.

Антителата от предходна зараза могат доста да понижат риска от наново заразяване, според мащабно проучване, включващо над 3,2 милиона души в Съединени американски щати, преминали тест за антитела предходната година, оповестено в сряда в списание JAMA Internal Medicine.

  " Резултатите от изследването сочат 10-кратно понижение, само че още не можем да бъдем безапелационни, сподели доктор Дъглас Лоуил зам.-директор на Националния институт за ракови болести, който е създател на проучването. „ За главното послание е - има понижение “, сподели той.   " Основният извод е, че позитивността на антитела след естествена зараза е обвързвана с частична отбрана против нова зараза “. Но, за да се дефинира какъв брой дълго може да продължи отбраната от антитела и какъв е рискът от реинфекция от нови варианти, са нужни повече проучвания.

Ваксината на Johnson & Johnson против Covid-19 дава отговор на условията, разгласи   американската  Агенция за надзор на храните и медикаментите (FDA) и позволи използването ѝ при незабавни условия. Комисията ще заседава в петък на идващите стъпки. 

Германският канцлер Ангела Меркел предизвести за трета вълна на инфекции Covid-19, в случай че ограниченията бъдат свалени погрешно.

 „ Сега би трябвало да действаме рационално и деликатно, тъй че една трета вълна да не наложи ново цялостно затваряне в цяла Германия “, сподели Меркел в изявление за вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung. Канцлерът предизвести да не се отваря страната прекомерно бързо, защото английската разновидност, за която се счита, че е по-заразна от истинския вирус, се популяризира в Германия.

Институтът Робърт Кох (RKI), записва спомагателни 11 869 случая през последните 24 часа в страната, като общият брой заразени  достигна 2 414 687, а смъртните случаи в Германия с Covid-19 са 69 125.  В момента честотата на заразените е 61,7 случая на 100 000 поданици, а задачата е да се достигне равнище от  35 на 100 000, за да отворим страната, сподели Меркел.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР